Son Dönemin En Gözde Mutfak Mobilyası: Katlanabilir Mutfak Masaları 

 
Son birkaç senedir mutfaklarda en çok tercih edilen ürünlerden biri olan Katlanabilir Mutfak Masaları, ev ve mutfak dekorasyonu içinde, en önemli mobilya ürünleri olarak yerini almıştır. Katlanabilir mutfak masaları, özellikle ufak mutfakları olanlar için çok faydalı ve fonksiyonel mobilya türlerindendir. Son zamanların popüler ürünlerinden olan katlanır masalar hiç yer işgal etmeden üstelik de dekoratif görünümlü hali ile mutfağınızda temel mobilyasını oluşturmaktadır. 

Katlanabilir mutfak masaları, özellikle ufak mutfakları olanlar için çok faydalı ve fonksiyonel mobilya türlerindendir. Son zamanların popüler ürünlerinden olan katlanır masalar hiç yer işgal etmeden üstelik de dekoratif görünümlü hali ile mutfağınızda bir kenarda durabiliyor. 


Katlanabilir Mutfak Masası Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler 

Katlanabilir Mutfak Masası seçerken dikkat etmeniz gereken en önemli unsur, evinizin dekor stilidir. Örneklemek gerekirse klasik ve sade bir katlanabilir mutfak masalarından biri olan geleneksel mutfak masası çeşitleri göz alıcı ve zarif görünmektedir. Genellikle bu modeller zengin oranlara, ayrıntılı dokulara ve zarif oyulmuş detaylara sahiptir. Modern ve çok renkli katlanabilir mutfak masaları modellerinde ise daha kendinden emin ve modern bir tarzda temiz çizgiler ve keskin açılar kullanılmaktadır. Yuvarlak hatlar söz konusu olduğunda, modern mutfak masası genellikle basit ve sade tasarımları ile öne çıkar. Gri renkli katlanabilir mutfak masası modelleri, sade ve göz yormayan detayları ile mutfağa ferahlık kazandırır. Mutfak dekorunda son yılların en popüler stillerinden biri olan rustik bir dokunuş isteyenler için ahşap mutfak masası popüler bir seçimdir. Bu modellerde basit ve doğal bir his vermek için doğal formunda boyasız ahşap kullanımı yaygın olarak kullanılmaktadır. 


Sıkça yemek pişirilen mutfak alanları, katlanabilir mutfak masaları için yıpratıcı unsurların başında gelmektedir Bu sebeple katlanabilir mutfak masaları satın alırken, tercihinizi uzun yıllar boyunca yıpranmayacak dayanıklı modellerden olmalıdır.  


Tüm katlanabilir mutfak masalarından kullanılan en popüler yumuşak ahşap seçenekleri ise çam, sedir, köknar, ladin ve karaçamdır. Hem sert hem de yumuşak ahşap malzemeden üretilen masalar boyama gibi farklı yüzey işlemleri için birçok seçeneğe sahiptir. Yeni ahşap malzemenin kullanıldığı Amerikan mutfak masası çeşitleri ile kıyaslandığında eskitilmiş ahşap masası modelleri genellikle, eski endüstriyel binalardan ve fabrikalardan elde edilir. Masif ahşaba daha uygun fiyatlı bir alternatif için ahşap kaplama ile kaplanabilen ‌‌MDF, kontrplak veya sunta gibi ‌kompozit ahşap ürünleri de tercih edilebilir. Ahşap ortam koşullarına bağlı olarak genleşir. ‌Finisaja bağlı olmakla birlikte ısı ve nemden zarar görebilir.


Bu nedenle dikkatli kullanım ve bakım gerektirir. Hassas bakım gerektirmesine rağmen ahşabın en büyük avantajı zımparalanıp tekrar boyanabilmesi ve uzun yıllar boyunca kullanılabilecek bir mobilya malzemesi olmasıdır. Bambu mutfak masası modelleri ise masif ahşabın doğallığını yansıtırken, su temasına karşı daha dayanıklıdır. Laminat, gerçek ahşabın görünümünü taklit etmek için ‌PVC içeren çok katmanlı bir yapı malzemesidir. Hem solo hem de portatif mutfak masası olarak çok sayıda tasarıma sahiptir. Bazı ‌laminat masalar siyah veya beyaz mutfak masası gibi düz renklerde olabilir. Daha modern bir dekora sahip mutfaklarda bar mutfak masası da uygundur. Malzeme sağlam ve aşınmaya dayanıklıdır. Mutfak masası fiyatları açısından değerlendirildiğinde, ahşabın doğal görünümünü elde etmek isteyenler için daha uygun fiyatlı bir seçenektir.